duminică, 9 februarie 2020

Friptura de vita cu legume la cuptor

Ingrediente

  • Pt. friptura de vita trebuie urmatoarele:
  • 500g carne de vita
  • cepe
  • 1 ardei
  • 2 gogosari
  • morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • un pahar de vin alb
  • ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • o rosie sau suc de rosii
  • Pt. piureul de cartofi trebuie:
  • 10 cartofi potriviti
  • lapte
  • ulei
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi
Friptura se pregateste astfel:

Carnea se pune in apa cu condimente adica cu vegeta, piper, busuioc si se lasa pentru 3 ore la frigider. Apoi se da la fiert cam o ora .

Apoi se curata legumele, se spala si se taie si jumate din ele se pun in vasul de yena uns cu ulei, apoi se taie carnea felii si pe deasupra se pune piper, sare, busuioc, oregano si apoi celelalte legume care au rama. Se pune vinul si putina apa, se acopera tava cu staniol si se da la cuptor vreo 3 ore in functie de carne. Spre sfarsit se mai adauga putin vin.



Piureul se face altfel:

Se curata, se spala cartofii si se taie rondele, se pune putina sare si cei 3-4 catei de usturoi. Se lasa sa fiarba, se scurge apa, apoi apoi se zdrobesc cartofi, apoi se pune uleiul, sare si laptele. Se amesteca bine, apoi se poate servi.



Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu